Kroketi

U našoj kući kroketi su omiljeni prilog. Toliko omiljeni da kada su oni na stolu, sve drugo padne u drugi plan. Pa tako svojim juniorima ponekad priuštim da im budu glavno jelo. Tada krokete napunim sirom i šunkom i poslužim uz umak od kopra ili tartar umak.
Tako punjeni idealni su kao Finger food za vesela okupljanja.
Dijelim sa vama osnovni recept..sve drugo prepuštam vašoj mašti.

Sastojci:
500g krumpira
Žlica maslaca
Malo soli
1. Jaje
Malo praška za pecivo
200g Oštrog brašna
Krušne mrvice 

Krumpir skuhati u zasoljenoj vodi. 
U kuhani krumpir dodati maslac i dvije žlice mlijeka.
Izraditi pire. Pustiti da se ohladi.
U hladno dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Uzeti dio tijesta i oblikovati valjak. Uvaljati ga u krušne mrvice. 

Isjeći kroketiće željene veličine.
Pržiti u ulju dok ne porumene.
Dobar tek.

Primjedbe