Ovo nije recept za pizzu kao iz pizzerie.
Kad želimo takvu pizzu, naručimo ju. Ovo je recept za finu podeblju, pretrpanu pizzu ..punu svega.
Slobodno dodajte i oduzimajte sastojke.
Sastojci za tijesto:
400g glatkog brašna
1 vrečica suhog kvasca
Pola praška za pecivo
100g oštrog brašna
150 ml tople vode
50ml mlakog mlijeka
Žličica šećera
Žličica soli
Dvije žlice ulja
Pomiješati brašno suhi kvasac, sol, šećer, prašak za pecivo. U posudi pomiješati vodu mlijeko i ulje te umiješati u brašno. Umijesiti tijesto koje će biti malo mljackasto. Lijepiti ce se za podlogu. Ostaviti pokriveno na toplom mjestu da se diže 30 min. Ako u kući nije dovoljno topli posudu stavim u pećnicu koju sam prethodno ugrijala na tridesetak stupnjeva. Nakon 30 min premijesiti ..pa ostaviti jos 15-30 min.
Sastojci za umak :
Hack: umjesto ribanja, sir i šunku jednako dobro možete usitniti u sjeckalici.
Kad želimo takvu pizzu, naručimo ju. Ovo je recept za finu podeblju, pretrpanu pizzu ..punu svega.
Slobodno dodajte i oduzimajte sastojke.
Sastojci za tijesto:
400g glatkog brašna
1 vrečica suhog kvasca
Pola praška za pecivo
100g oštrog brašna
150 ml tople vode
50ml mlakog mlijeka
Žličica šećera
Žličica soli
Dvije žlice ulja
Pomiješati brašno suhi kvasac, sol, šećer, prašak za pecivo. U posudi pomiješati vodu mlijeko i ulje te umiješati u brašno. Umijesiti tijesto koje će biti malo mljackasto. Lijepiti ce se za podlogu. Ostaviti pokriveno na toplom mjestu da se diže 30 min. Ako u kući nije dovoljno topli posudu stavim u pećnicu koju sam prethodno ugrijala na tridesetak stupnjeva. Nakon 30 min premijesiti ..pa ostaviti jos 15-30 min.
Sastojci za umak :
Rajčica iz tetrapaka
Žlìčica soli i šećera
Origano
Dvije žlice ulja
Zagrijati sve sastojke do vrenja. Ostaviti da prokuha par minuta.
Ostali sastojci:
Šunka
Sir
Gljive
Žlìčica soli i šećera
Origano
Dvije žlice ulja
Zagrijati sve sastojke do vrenja. Ostaviti da prokuha par minuta.
Ostali sastojci:
Šunka
Sir
Gljive
Kada je tijesto "odležalo" svojih sat vremena, razvaljajte ga na debljinu
cca 8 mm i pospite umakom , zatim pospite šunku pa sir i na kraju gljive..možete dodati kukuruz, kobasice , papriku, vrhnje itd.Hack: umjesto ribanja, sir i šunku jednako dobro možete usitniti u sjeckalici.
Pizzu peći na 180 stupnjeva , oko 15 min. Nakon 10 min otvorite na brzinu odignite nožem kako bi provjerili boju donjeg dijela. Čim počne dobivati tamniju žućkastu boju, pizza je gotova.
Dobar tek.
Primjedbe
Objavi komentar