Juha od mrkve i đumbira

Za vrijeme vrućih ljetnih dana ne smijemo zaboraviti krepke juhice koje su izvor neophodnih nam vitamina i minerala. 
Ova osvježavajuća juha jednako dobro prija i topla i hladna, a okus đumbira u pozadini čini ju vrlo neobičnom i egzotičnom.
SASTOJCI:
                 500g mrkve
                 1,5 cm đumbira 
                 Žličica soli
                 1 manji luk
                 50 ml vrhnja za kuhanje
                 Komadić celera
                 Pola manjeg korijena peršina
                 1l pilećeg temeljca
                 Kurkuma
                 Perlice za juhu
                 Kiselo vrhnje (po želji)

Sastojke usitniti te prodinstati na malo ulja dodajući 2 dcl vode. 
Kada je povrće omekšalo sve ubaciti u blender i miksati dok ne nastane homogena smjesa.
Vratiti u posudu te dodati pileći temeljac,  vrhnje za kuhanje i malo kurkume.
Povremeno miješati pjenjačom, pustiti da prokuha par minuta
Možete poslužiti uz žličicu kiselog vrhnja.
HACK: Perlice za juhu kod nas su apsolutni hit, klinci će uz njih pojesti svaku gustu juhu, da njih nema (bojim se da) ne bi išlo.
DOBAR TEK !


Primjedbe