Lagana torta bez brašna sa kremom od malina i bijele čokolade

Znate onaj osjećaj kada pregledavate sve recepte i niti jedan ne zadovoljava vašu ideju o slatkom za nedjeljno popodne? Onda krenete kombinirati sastojke po svom ukusu i nahođenju.
Tako je nastala ova tortica, koja okusom neodoljivo podsjeća na neki fini voćni sladoled. Uživajte..

Sastojci:
Biskvit:
5 jaja
150 g bademovog brašna (mljeveni bademi)
100 g šećera u prahu
1 žlica ulja
Krema:
200 g malina
100 g šećera
2 žlice gustina
30 g maslaca
200 g Mascarponea
150 g bijele čokolade
30 g maslaca
200 ml vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
Biskvit: pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva.
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i žlicom ulja. Dodati bjelanjke i malo po malo uz prevrtanje (ne miješanje) umiješati mljevene bademe.
Uliti smjesu u namašćen kalup promjera 20cm i peći oko 35 min. Biskvit prohladiti i presjeći na dva dijela

Krema:
Maline usitniti štapnim mikserom pomiješati s 2 dcl vode u koju smo umiješali 2 žlice gustina i 100 g šećera.
Kuhati dok se ne zgusne kao puding. U zgusnuto dodati 30 g maslaca. Ostaviti da se prohladi.
Sir i šećer dobro izmiksati. Bijelu čokoladu otopiti sa 30 g maslaca (ovo radim u mikrovalnoj). U drugoj posudi izmiksati šlag. Sjediniti sir i čokoladu te im dodati šlag. Ne treba previše miksati tek toliko da se povežu komponente.
Na biskvit rasporediti dio kreme od malina, kada se ona ohladi i stisne staviti bijelu kremu . Po bijeloj kremi ponegdje rasporediti još kreme od malina. Pokriti s drugim biskvitom, i namazati ostatkom bijele kreme.
Dobro ohladiti.
Ostatak kreme od maline možete iskoristiti za ukrašavanje kao što sam ja iskoristila.

Nadam se da ćete uživati u ovoj neobičnoj, laganoj i pahuljastoj tortici.

Dobar tek.


Primjedbe