široki rezanci, flekice (krpice)


 imate razmaženu obitelj koja od kupovnog tijesta priznaje jedino špagete, onda ste vjerovatno ovladali tehnikama izrade tjestenine. No ako vam ipak treba mala pomoć, dobro je imati recept pri ruci.
Ovo je recpt po kojem radim široke rezance i tijesto za flekice (krpice) ali i rezance za juhu.

Sastojci:
300 g glatkog brašna
2 jaja
1 žlica ulja
Pola žličice soli
50 ml mlake vode

U brašnu napravimo rupicu u koju stavimo sve sastojke . Miješamo mikserom da dobijemo mrvičastu smjesu koja se lako oblikuje. Premijesimo 50 puta. Ostavimo 2 minute..premijesimo 20 puta ostavimo dvije minute pa još jednom premijesimo. Dobiti ćete glatko na dodir mekano tijesto. Pospemo bašnom i izvaljamo na veličinu tanjura..pobrašnimo, okrenemo, valjamo da dobijemo još koji cm u promjeru. Tako brašnimo i okrećemo dok ne dobijemo željenu debljinu.
Moji vole da je tijesto malo deblje pa valjam na cca 2 mm. To je sasvim u redu ..ali mozete i tanje i deblje .
Tjesteninu kuhati cca 10 min u posoljenoj vodi u koju ste dodali žlicu ulja.
Kad napravim više no što mi treba za obrok, ostatak spremim u vrečicu pa u zamrzivač. 

Dobar tek.

Primjedbe