Špagete Bolognese sa povrćem


Špagete Bolognese su jedno od onih jela koje pripremamo kada nemamo puno vremena, ali to nipošto ne znači da izostaje kulinarski užitak.

SASTOJCI: 
     Umak : 1 glavica luka
                  Komadić celera
                  1 manja paprika 
                  2 mrkve 
                  Sol, crvena paprika, papr
                  100 ml rajčice iz tetrapaka
                  500 g mljevenog mesa 
                  80 ml crnog vina 
                  150 ml vode 
   Špagete , sir Ribanac ili Parmezan

Povrće usitniti (u tu svrhu rabim sjeckalicu) 
Kratko prodinstati povrće uz dodatak malo vode , zatim dodati meso. 
Hack: ako imate juniora kao što je moj, kojem je i mljeveno meso krupan zalogaj ..nakon što ste meso prodinstali s povrćem, usitnite sve zajedno u sjeckalici.
Vratite sve u posudu te dodajte vino i vodu, nakon što je prokuhalo dodajte rajčicu te kuhajte još par min.
Poslužiti uz kuhane špagete.
Hack: Neki klinci preferiraju više fusile ili pužiće...a za one sasvim male potražite "Pasta Bambini".
Ako želite kremastiji umak dodajte samo malo više vode te pred kraj žlicu gustina razmućenu u hladnoj vodi. Dobiti ćete tako gusti kremasti umak.
Dobar tek.

Primjedbe