SASTOJCI:
Umak : 1 glavica luka
Komadić celera
1 manja paprika
2 mrkve
Sol, crvena paprika, papr
100 ml rajčice iz tetrapaka
500 g mljevenog mesa
80 ml crnog vina
150 ml vode
Špagete , sir Ribanac ili Parmezan
Kratko prodinstati povrće uz dodatak malo vode , zatim dodati meso.
Hack: ako imate juniora kao što je moj, kojem je i mljeveno meso krupan zalogaj ..nakon što ste meso prodinstali s povrćem, usitnite sve zajedno u sjeckalici.
Vratite sve u posudu te dodajte vino i vodu, nakon što je prokuhalo dodajte rajčicu te kuhajte još par min.
Poslužiti uz kuhane špagete.
Hack: Neki klinci preferiraju više fusile ili pužiće...a za one sasvim male potražite "Pasta Bambini".
Ako želite kremastiji umak dodajte samo malo više vode te pred kraj žlicu gustina razmućenu u hladnoj vodi. Dobiti ćete tako gusti kremasti umak.
Dobar tek.
Primjedbe
Objavi komentar