tjestenina s umakom od gljiva i piletine

Široke rezance možete pripremiti na milijun načina. U mojoj kući, tjestenina je toliko omiljena da bilo koja varijanta dolazi u obzir. U nedostatku vremena i namirnica..prolazi i posuta samo s parmezanom.
Gotovo jednako brz recept je ovaj za umak od piletine i gljiva.
Ako koristite kupovnu tjesteninu ili ste domaću pripremili ranije, rucak ce biti gotov u svega 20 tak. minuta.

Sastojci:
1 komad pilećeg filea
1 manja glavica luka
10 tak šampinjona srednje veličine
1 dcl bijelog vina
Sol, žličica crvene paprike
Vrhnje za kuhanje 500 ml
300 g širokih rezanaca

Piletinu posoliti, začiniti crvenom paprikom zatim popržiti na ulju.
Meso izvaditi na tanjur, na toj masnoći zdinstati luk i gljive ‐ posoliti .
Dodati vino pustiti desetak min da se ķrčka na laganoj vatri
Dodati vrhnje za kuhanje,vratiti komadiće piletine i prokuhati uz miješanje.
U umak dodati skuhane široke rezance i jednu šefljicu vode u kojoj se kuhalo tijesto. Zajedno promiješati na laganoj vatri još par minuta.
Dobar tek

Primjedbe