Triolada čokoladna torta

Moj suprug večeras ima druženje sa svojim dečkima.
Kako su svi ljubitelji slatkog željela sam im pripremiti nešto što će udovoljiti njihovim muškim nepcima, koji preferiraju jače okuse.
Hmm spojiti jači okus, a opet dovoljno lagan da ne bude previše jak pri ovim ljetnim temperaturama..? Rodila se ideja o čokoladnoj torti iz snova. Moja ljetna triolada.

Biskvite sam pekla odvojeno jer mi nikako ne uspjeva ravnomjerno ih rasjeći.

Sastojci
5 jaja
5 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
2 žlice ulja
3 žlice hladne vode.
1 žlica ruma

• Umutiti snijeg od bjelanjaka.
• Žutanjke izmiksati sa šećerom,vodom, rumom i uljem .
• Brašno pomiješati sa kakaom i praškom za pecivo. Prosijati mješavinu kroz sito.

• Suhe sastojke umiješati u žutanjke mikserom.
• Ručno umiješati bjelanjke.
• Ovdje je važno ne miješati već samo prebacivati smjesu.

Peći u kalupu promjera 20 cm na 180 stupnjevima...svaki biskvit cca 13 min.

Ili ako pečete jedan 30 min.

Kreme

Gusta čokolada : 50 g maslaca
3 žlice mlijeka
1 žlica šečera
100 g čokolade

• Otopiti na laganoj vatri.
• Dobiti ćete smjesu koja je zapravo kao glazura .
• Nju ćemo u tankom sloju nanesti na dva biskvita i staviti u frižider na neko vrijeme (cca pola sata ) da se stisne.

Bijela krema:

100 g Mascarpone sira
50 g maslaca
2 žlice šečera u prahu.
100 g otopljene bijele čokolade
50 ml vrhnja za šlag
( cokoladu topim u mikrovalnoj
uz dodatak maslaca) malo
smekšam pa promiješam..tako
dok ne bude sasvim kremasta
• Vrhnje za šlag umutite u količini od 200 ml. U bijelu kremu dodajte 3 velike žlice umućenog šlaga.

"Crna" krema:

4 dcl mlijeka
1 puding od čokolade
2 žlice ruma
30 g čokolade za kuhanje
30 g maslaca.
3 žlice šećera
100 g Mascarpone sira
150 ml vrhnja za šlag
• Skuhati puding, u vruće dodati rum, čokoladu i maslac. Miješati dok se ne otopi. Pustiti da se sasvim ohladi.
• U posudi dobro izmiješati sir te mu dodati ohlađenu crnu kremu.
• Smjesi dodati umućeno vrhnje za šlag
Slagati biskvit s gustom čokoladom, bijela krema, crna krema.
Drugi biskvit s gustom čokoladom, bijela krema, crna krema.
Biskvit bez čokolade.
Cijelu tortu premazati s ostatkom crne kreme.
Ukrasiti po želji.





Primjedbe