varivo od leće

Moji klinci vole okus graha ali izbjegavaju zagristi grah. Na kraju jedu juhicu sa gdje kojim grahom i kruh. Kako bi ipak postigla da jedu mahunarke, kuham leću. Spremam ju isto kao i grah uz još jednu prednost, brže je gotovo.

Sastojci:
leća cca 250 g
1 glavica luka
2 mrkve
1 manja paprika
Malo celera
Sol, papar, crvena paprika mljevena
2 žlice brašna
Ulje
Rajčica iz tetrapaka

Leću dobro isperemo..kratko prokuhamo pa ponovno isperemo.
Na ulju popržimo usitnjeni luk, mrkvu, malo celera i papriku. Dodamo sol. Podlijemo sa 2dcl vode. Kada se smjesa skaši dodamo leću i cca 1,5 l vode (količinu vode prilagodite gustoći koja vam odgovara). Ostavimo da kuha u djelomično pokrivenoj posudi 45 min.
Dodamo 4 žlice rajčice ..popaprimo.
Napravimo zapršku od ulja, brašna i crvene paprike.
Polagano umiješamo zapršku te ostavimo da kuha jos ķojih desetak minuta.

Kao i u grah, u varivo možete dodati meso..(špek, kobase, suho meso..)

Nadam se da ćete uživati u ovom zdravom i ukusnom varivu.

Dobar tek

Primjedbe