zapečene tortilje

Jelo za koje možete napraviti pripremu i dan ranije pa sljedećeg dana samo punite i zapečete tortilje, ali jednako dobro je i kada se podgriju drugi dan.
Moji klinci ih obozavaju i golema prednost je sto možete ubaciti zaista dosta povrća ( grah, luk, papriku, kukuruz, tikvice...)

Sastojci:
Začini Burito ili fajita
1 glavica luka
1 paprika
1 mala konzerva kukuruza
1 mala konzerva crvenog graha
500 g mljevenog mesa
100 ml Rajčica iz tetrapaka
Sol
Sir Gouda ili Mozzarela naribana
2 jaja
Vrhnje za kuhanje
Ulje
10 tak gotovih tortilja

Luk i papriku narezati (ne previše sitno).
Dinstati na ulju ...
Dodati meso, žličicu soli.
Kada je meso zapečeno dodati kukuruz, grah i rajčicu ..dinstati još par min.
Tortilju nadjenuti (1 dublja šeflja po tortilji) posuti sirom i zarolati sa savinutim krajevima.
Napraviti smjesu od dva jaja, 2 dcl vrhnja za kuhanje, 50 ml ulja i malo soli , pa time prelijte tortilje. Zapecite na 200 stupnjeva /15 tak min.
Poslužite uz kiselo vrhnje ili salaticu po želji, nama najbolje paše uz salatu od zelene salate i mrkve.

Dobar tek

Primjedbe